НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.05.2023 1987

Деруни: класичний рецепт

Смачна страва до будь-якого столу.

Це одна із найулюбленіших страв багатьох, але не всі знають, як деруни швидко та смачно приготувати. Тому ми сьогодні ділимося цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • яйця - 3 шт.
  • цибуля - 3 шт.
  • борошно - 2 ст. ложки
  • часник - 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування:

Картоплю добре помийте, почистіть і натріть на дрібній тертушці. Також почистіть цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі - цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.

Додайте до картоплі і цибулі вичавлений через часниковидавлювач часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.

Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.

Розігрійте пательню, налийте на неї олію, зменшіть вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на пательню, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.

Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Деруни: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.05.2023 1987
Еще материалы раздела «Суспільство»