<
НОВИНИ ДНЯ: Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  Командувача ОТУВ "Харків" змінили на тлі наступу росіян  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  Путін перемішав павуків у банці: новий міністр оборони РФ, а Шойгу – тепер начальник Медвєдєва  Навіщо Путін звільнив Шойгу: аналітики назвали причини  У США сказали, за яких умов Україна зможе виграти війну  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.05.2023 3364

Картопляна запіканка по-італійськи

Готуються практично повсюдно.

a7d9da33b8c8d109fead6fdec1811df4_04.05.23

Навіть фанати пасти та піци – італійці – не відмовляють собі в задоволенні скуштувати запіканку з картоплі, до того ж місцеві господині готують її без особливих витівок та вишукувань, але виходить вона дуже смачною та ситною. Пише ТСН. 

Картопляна запіканка по-італійськи гарна тим, що для її приготування використовуються доступні продукти. Мало того, цей рецепт може стати в пригоді за необхідності утилізувати залишки пюре і нарізки після свят.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г ковбаси
  • 300 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі
  • сіль

Приготування

Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, відцідити, потовкти в пюре, додати шматочок вершкового масла і добре вимішати.

Ковбасу, сир і круто зварені яйця нарізати кубиками, ввести в картопляне пюре і розмішати так, щоб вони розподілилися рівномірно.

Приготовлену масу викласти в змащену маслом  і посипану панірувальними сухарями форму, розрівняти, розкласти на поверхні невеликі шматочки вершкового масла і притрусити все сухарями.

Запікати 30 хвилин за температури 200°С до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Щоб запіканка вийшла ароматнішою, додайте до картопляного пюре італійські чи прованські трави.

Сир краще використовувати з вираженим смаком, а ковбасу – сиров'ялену або копчену. Добре підійде салямі чи мисливські ковбаски.

Оценка материала:

5.00 / 2
Картопляна запіканка по-італійськи 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.05.2023 3364
Еще материалы раздела «Суспільство»