Життя та Стиль
Суспільство
За цим рецептом вдається завжди — як приготувати смачний хліб у рукаві
Як приготувати домашній хліб, щоб він завжди вдавався смачним і корисним?
ТСН.ua підготував для вас рецепт хліба у рукаві.
Хліб у рукаві — це чудовий рецепт для тих, хто боїться, що домашня здоба може не вийти: не пропектися як слід чи не піднятися. Технологія приготування доволі проста, а рецепт — перевірений та надійний. Ним поділилася фудблогерка polli_cooking у своєму Instagram.
Як спекти домашній хліб у рукаві: рецепт
Час приготування: 5-6 годин
На одну порцію (буханку) потрібно взяти:
- 400 г теплої води;
- 25 г свіжих (11 г сухих) дріжджів;
- 1,5 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 600-650 г борошна;
- 3 столові ложки олії.
Приготування досить просте:
- Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього потрібно додати дріжджі і цукор до теплої води, ретельно перемішати, накрити і залишити в теплому місці на 10-15 хв., щоб утворилася пишна шапка.
- Тоді готову опару перелити в миску, додати олію, сіль та добре перемішати.
- Просіяти борошно і замісити тісто. Потрібно орієнтуватися на консистенцію, тісто повинно вийти липким.
- Накрити рушником та відставити на 30 хв у тепле місце.
- Щойно тісто підійшло, руки потрібно змастити олією і добре розім'яти тісто. Знову накрити рушником, залишити на 30 хв (повторити тричі).
- Перекласти тісто на присипану борошном дощечку, добре розім'яти, скрутити рулетиком і зробити розрізи.
- Тоді тісто перекласти у рукав для запікання, добре зав'язавши краї.
- Розігріти духовку до 180 градусів і відправити туди майбутній хліб на 1 годину.
Після закінчення цього часу, можна дістати хлібчик з духовки і насолоджуватися запашною домашньою здобою.