Життя та Стиль
Суспільство
Запечена картопля з сиром: рецепт смачного гарніру
Таку картоплю з апетитною сирною скоринкою подавайте з будь-яким соусом або як гарнір до запеченого чи смаженого м'яса.
Вершкове масло просочить картоплю ароматом часнику та кропу, а сир вдало доповнить гармонію смаків. Пише ТСН.
Складники
- картопля – 7 шт.;
- твердий сир – 80 г;
- масло вершкове – 30 г;
- часник – 2 зубчики;
- кріп – 50 г;
- олія – 1 ст. л.;
- чорний мелений перець, сіль.
Приготування
Вимиту картоплю проткніть зубочисткою чотири-п'ять разів. Картоплю посоліть, поперчіть, змастіть олією. Викладіть у глибоке деко, щільно закрийте фольгою. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 40-50 хвилин до готовності.
Приготуйте начинку: твердий сир натріть на дрібній терці, кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.
Готову картоплю трохи остудіть, ножем зробіть надрізи хрест на хрест, не доходячи до кінця картоплі. Заповніть картоплю начинкою та поставте в розігріту духовку до 180 градусів на три-п'ять хвилин, щоб сир розплавився.
Поради
- Картоплю від шкірки не очищуйте.
- Використовуйте круглу картоплю однакового розміру.
- Сир беріть будь-який.