<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
05.05.2023 570

Компанію, відповідальну за фінансування ЖК "Укрбуд", зобов'язали повернути 3,7 млрд грн

Відповідне розпорядження видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

ТОВ "Фінансова компанія "Житло-Капітал", яка є управителем фондів фінансування будівництва об'єктів корпорації "Укрбуд", має повернути на рахунки в українських банках понад 3,7 млрд грн. Відповідне розпорядження №49-ДУМ видане 14 квітня 2023 року Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Пише ТСН. 

Відповідно до законодавства, компанії, які займаються професійною діяльністю з управління майном для фінансування об'єктів будівництва або здійснення операцій з нерухомістю, мають зберігати кошти оперативного резерву, сформованого за рахунок залучених в управління коштів, на банківських рахунках.

У розпорядженні йдеться, що ТОВ "ФК "Житло-Капітал", є яка є управителем фондів фінансування будівництва об'єктів корпорації "Укрбуд", передала кошти свого оперативного резерву до ТОВ "Каса народної допомоги", яка є небанківською установою. Відповідно, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вимагає від "Житло-Капітал" "розміщення всіх коштів оперативного резерву фондів фінансування будівництва у сумі 3,7 млрд грн на вкладних рахунках у банках".

За даними українських журналістів, ТОВ "Каса народної допомоги" пов’язане з власником компанії "Укрбуд" Максимом Микитасем. У 2016 році дане ТОВ кредитував покупку житла в "Укрбуд".

Для ТОВ "ФК "Житло-Капітал" це вже не перше "зникнення" коштів. У 2020 році Товариство вже відкликало свідоцтва про участь у фонді фінансування будівництва житлового комплексу "Genesis", фактично залишаючи людей і без грошей, і без майбутнього житла.

Як повідомлялось раніше, Максим Микитась є обвинуваченими у корупційній схемі з квартирами для Національної гвардії України на понад 81 млн грн. Згодом Максиму Микитасю також повідомили про підозру у викраденні людини та вимаганні. Наприкінці 2022 року Микитася викрили  у спробі підкупу за 22 мільйони євро мера Дніпра.

Оценка материала:

5.00 / 2
Компанію, відповідальну за фінансування ЖК "Укрбуд", зобов'язали повернути 3,7 млрд грн 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
05.05.2023 570
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»