Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт ніжних сирників з родзинками: готуємо смачний сніданок
Здається, людей, які не люблять сирники, немає. А якщо і є, тоді вони не куштували смачних сирників.
Пропонуємо вам потішити своїх рідних смачним сніданком – ніжними сирниками з рум'яною скоринкою за рецептом шефкухаря Павла Д'ячека. Пише ТСН.
Інгредієнти (на 8 штук):
- сир 10% – 300 г
- цукор – 1 ст. л.
- яйця (жовток) – 2 шт.
- борошно – 80 г
- родзинки – 20 г
- ванільний цукор – 3 г
- олія – 50 г
- цукрова пудра – 10 р
- свіжа м'ята – 1 г
- на вибір: сметана, мед або варення – 20 г
Приготування
Перетираємо сир через сито. Таким чином він стане однорідним і ніжним. Додаємо до нього жовток, цукор, ванільний цукор і добре перемішуємо. Отримана маса не повинна бути вологою або занадто сухою. Потім додаємо відтиснуті від води родзинки і половину борошна, все ретельно перемішуємо.
Іншу половину борошна використовуємо для панірування сирників.
Отримане тісто викладаємо на обробну дошку, посипану борошном. Формуємо "ковбаску" діаметром 7 см, обвалюємо в борошні, ріжемо ножем на однакові шматочки, сплющуємо кожен сирник і за допомогою ножа формуємо його круглі краї.
Викладаємо сирники на гарячу сковорідку з олією і смажимо на маленькому вогні по хвилині з кожного боку.
Потім викладаємо у форму з пергаментом і відправляємо їх у духовку за температури 180°С на 10 хвилин.
Викладаємо сирники на тарілку, присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо листям м'яти. До них можна подати сметану, мед або варення.