<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.05.2023 766

Думала, що камінь: дівчинка випадково знайшла кинджал кам'яного віку

Археологи вже індентифікували знахідку.

daa967d80b881600c44b2a4c450c1d02_07.05.23

У Норвегії 8-річна дівчинка перебувала на шкільному дворі, коли помітила невеликий камінь, який виявився стародавнім артефактом віком близько 3700 років. Пише ТСН. 

Про це пише YahooNews.

Школярка знайшла камінь серед великих валунів у своїй школі у Вестланді, йдеться у пресрелізі муніципалітету округу Вестланд. Вона показала свою знахідку вчителям, які зрозуміли, що це не просто звичайний камінь.

Викладачі звернулися до місцевих археологічних організацій, щоб ті розглянули знахідку дівчинки уважніше.

Археолог Луїз Б'єрре Петерсен ідентифікував предмет як кинджал кам'яного віку віком близько 3700 років. Чоловік назвав його унікальною та дуже рідкісною знахідкою.

Раніше стало відомо, що неймовірну знахідку віднайшли київські археологи. Просто біля собору святої Софії у Києві, науковці натрапили на прикрасу з жовтого металу та емалі. Чи той предмет золотий, офіційно ще має підтвердити експертиза, але знавці старовини вже тепер переконані, що знайшли саме золоту прикрасу, адже інший метал не зберіг би такого вигляду за майже тисячу років.

Оценка материала:

5.00 / 2
Думала, що камінь: дівчинка випадково знайшла кинджал кам'яного віку 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.05.2023 766
Еще материалы раздела «Суспільство»