НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
08.05.2023 1748

Скільки коштує оренда квартири в Києві

У Києві встановили нові ціни на оренду житла: скільки зараз коштує зняти квартиру.

Найдешевше орендувати житло можна в Деснянському районі столиці. Пише ТСН. 

У Києві протягом останніх півроку ціни на оренду квартир знизилися більш ніж на 1 600 гривень. Вартість з 13 213 грн впала до 11 000 грн. За минулий місяць оренда житла подешевшала в середньому лише на 27 грн.

Про це свідчать дані сайту M2bomber, який аналізує усі оголошення від власників та рієлторів, розміщені в Мережі.

Станом на початок квітня найдешевше орендувати квартиру в Києві можна в Деснянському районі — у середньому 8 000 грн. Найдорожчим, як завжди, залишається Печерський район столиці. Там оренда житла коштує близько 19 000 грн на місяць.

Вартість оренди в різних районах міста Київ:

  • Деснянський — 8 000 грн;
  • Дніпровський, Подільський, Святошинський — 10 000 грн;
  • Солом'янський — 10500 грн;
  • Дарницький — 12 000 грн;
  • Оболонський — 13 000 грн;
  • Голосіївський — 14 000 грн;
  • Печерський — 19 000 грн.

Найчастіше 1-кімнатні квартири в Києві, за даними аналітиків, знімають по 8 000 грн — таких оголошень налічується 9,4%. Більшість двокімнатних квартир здається за 7 800 грн. Трикімнатні квартири найчастіше орендують за 10 400 грн.

Від чого залежить вартість оренди

Нагадаємо, що один з найважливіших факторів, який впливає на вартість оренди квартири, це її місце розташування. Рієлтор Олександр Бойко пояснив у коментарі ТСН.ua, що житло в більш популярних і центральних районах коштує дорожче, ніж те, що розташоване далі від центру.

"Ключовим фактором є вік і стан квартири. Так само як і зручності, що входять у вартість оренди. Нові будівлі з сучасним ремонтом та інфраструктурою будуть дорожчими, ніж старі квартири без ремонту або зі старим ремонтом. Також враховуйте, що квартири з високоякісним ремонтом, ізольовані та обладнані сучасними приладами, будуть дорожчими", — розповів ТСН.ua рієлтор.

Ціна оренди квартири також залежить від її типу, додав він. Наприклад, смарт-квартира або квартира-студія будуть дешевші, ніж квартири з однією або більше спалень.

Нагадаємо, що ціни на оренду житла у Львові тримаються на високому рівні. Вартість не знижується навіть за відсутністю великого попиту. Здебільшого квартири шукають мешканці міста та області, а не внутрішньо переміщені особи.

Оценка материала:

5.00 / 4
Скільки коштує оренда квартири в Києві 5.00 5 4
Бізнес / Нерухомість
08.05.2023 1748
Еще материалы раздела «Нерухомість»