НОВИНИ ДНЯ: Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлювсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
08.09.2024 107

Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі

Восени 2024 року в Києві дорожчають квартири в оренду. Попит на житло також росте, адже в місто їдуть студенти та переселенці.

_budinok_kvartira_arenda_kupivlya__freepik_com__1__b670ca1481c50b15c841e9986ef6f79d_650x410_08.09.24

На ринку оренди житла в Києві спостерігається підвищення попиту, зокрема через початок навчального сезону та повернення студентів до міста, кажуть РБК-Україна експерти ринку. Про це повідомляють Контракти.UA.

На які квартири попит найбільший

Нині попит найбільше зосереджений на невеликих квартирах біля університетів і станцій метро. Однокімнатні та двокімнатні квартири залишаються найпопулярнішими - через доступність і зручність розташування.

Водночас шукають і квартири в спальних районах - на Троєщині, Виноградарі, Дарниці.

"Студенти та молоді люди шукають бюджетні варіанти, переважно з базовим ремонтом та розташуванням у безпечних районах. Високі поверхи та великі квартири (понад 150 квадратних метрів) залишаються менш популярними через труднощі з доступом та великі витрати на комунальні послуги", - розповів РБК-Україна один із рієлторів.

В яких районах ціни найвищі

Середні ціни на однокімнатні квартири в Києві коливаються від 13 000 до 15 000 гривень на місяць.

При цьому серед найдорожчих районів для оренди однокімнатних квартир:

  • Печерський (до 33 800 грн)
  • Шевченківський (до 25 000 грн)
  • Голосіївський (до 17 000 грн)

Дешевші варіанти можна знайти:

  • у Святошинському районі (12 000 грн)
  • у Деснянському районі (від 8 500 грн)

Чому попит і ціни на оренду житла ростуть

За словами експерта, здорожчання оренди житла розпочалось ще раніше - приблизно з липня.

Він пов'язує це з тим фактом, що до міста почали повертатись (або й приїжджати вперше) студенти, які навчатимуться у столичних вузах. Крім того, суттєво збільшилась кількість переселенців, які переїздять у Київ, рятуючись від війни.

"Ціни, вони виросли. Це правда. За рахунок не лише студентів, але й через війну. Дуже багато переселенців, багато людей переїхали з різних причин", - зауважив рієлтор.

Він додав, що низьким попит на оренду житла був на початку великої війни - у 2022 році, а також у першій половині 2023 року.

"Потім - все більше і більше людей... Люди дзвонять, цікавляться... Відслідковують доступні варіанти та одразу забирають, якщо все підходить. Зараз квартир із тих пропозицій, що я мав, вже майже немає в оренду. Середній сегмент, хороші квартири, забирають одразу, якщо там нормальні умови в яких можна проживати", - підсумував експерт.

Як здати житло в оренду й уникнути проблем із законом

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що здаючи квартиру в оренду, важливо не тільки укладати договір з орендарем, але й своєчасно сплачувати податки.

Офіційна сплата податків дозволяє особі законно декларувати свій дохід від оренди, що може бути важливо при отриманні кредитів або оформленні інших фінансових операцій.

Читайте також, чи варто вкладати гроші в нерухомість в Україні в умовах війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
08.09.2024 107
Еще материалы раздела «Нерухомість»