Життя та Стиль
Суспільство
Галушки із твердого сиру та манки: смачно та просто
Мабуть немає нічого смачнішого та простішого за традиційні українські галушки.
Приготування цієї страви не потребує багато часу та складників. А виходить вона дуже смачною та поживною. Пише ТСН.
Інгредієнти:
- молоко - 0,5 склянки
- манна крупа - 2 ст. ложки
- вершкове масло - 1 ст. ложка
- яйця - 2 шт.
- твердий сир - 50 г
- сметана - 4 ст. ложки
- сіль - за смаком
Приготування:
У невелику каструлю налийте молоко та доведіть до кипіння. У кипляче молоко обережно всипте манну крупу і постійно помішуючи ложкою, варіть хвилин 5-7. Готову кашу зніміть із вогню та дайте трохи охолонути.
Натріть твердий сир на великій терці і додайте у кашу. Збийте яйця і теж додайте до каші. Посоліть. Добре все перемішайте, щоб маса стала однорідною і розтав сир.
Чайною ложкою набирайте тісто та формуйте галушки. Відваріть їх у киплячій та трохи підсоленій воді. Готові ті галушки, які спливають на поверхню. Діставайте їх шумовкою.
Подавати сирні галушки найкраще гарячими із вершковим маслом та сметаною.
Смачного!