Життя та Стиль
Суспільство
Відбивні зі свинячої печінки у клярі: простий рецепт
Відбивні можна готувати не лише з м'яса, а й печінки. Щоб отримати ніжні відбивні – не пересмажте печінку. А щоб вона не гірчила, вимочіть її в молоці.
Шматочки печінки відбийте, занурте у кляр і обсмажте на сковороді. Пише ТСН.
Складники
- печінка свиняча – 500 г;
- молоко – 400 г;
- яйце – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика);
- борошно – 3 ст. л;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія.
Приготування
Свинячу печінку вимийте, видаліть жовчні протоки та плівку. Перекладіть у миску і залийте молоком на годину. Печінку дістаньте з молока, промокніть паперовим рушником і наріжте пластами не товщими 2 см.
Кожен шматочок накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте з обох боків. Натріть цибулю на дрібній тертці і намажте нею шматочки печінки, посоліть і поперчіть.
Для кляра
Збийте яйця виделкою в окремій ємності. В іншу ємність насипте борошно.
Відбиту свинячу печінку занурте в борошно з двох боків, потім у збиті яйця і знову в борошно.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте відбивні на середньому вогні по три-чотири хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Поради
- Подавайте відбивні з картопляним пюре або з салатом із свіжих овочів.