НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.05.2023 734

Незвичайна риба-канібал з іклами вчиняє самогубство: вчені шоковані таким явищем

Алепізаври їдять дрібну рибу, ракоподібних і восьминогів, а також один одного.

Вчені збентежені тим, що незвичайна риба-канібал з іклами час від часу випливає на узбережжя, таким чином вчиняє самогубство. Пише ТСН. 

Про це пише Business Insider.

Йдеться про рибу з роду алепізаврів (Alepisaurus ferox) - одне з найдивніших створінь з доісторичним виглядом. Має великі очі, щелепу з іклами, плавник, схожий на вітрило, і довге слизове тіло без луски. Згідно з даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, вони можуть досягати довжини понад 7 футів (2,1336 м), що робить їх одними з найбільших глибоководних істот.

Ланцетні риби зустрічаються в океанах по всьому світу. Вони їдять дрібну рибу, ракоподібних і восьминогів, а також один одного. Дуже мало відомо про розмноження ланцетників, але вони є гермафродитами, тобто мають як чоловічі, так і жіночі статеві органи. Вони також пристосували незвичайний процес травлення, коли їжа, яку вчені витягують із їхніх шлунків, часто залишається повністю недоторканою.

Нещодавно Департамент парків і відпочинку штату Орегон, США, повідомив, що кілька ланцетників викинулися на берег штату за останні кілька тижнів і лише одну знайшли живою та відпустили назад в океан.

"Ніхто не впевнений, чому вони викидаються на берег", - сказали в департаменті.

Вчені не можуть встановити, чому риба вчиняє самогубство. Експерт зі Scripps Бенджамін Фрабл розповів Times, що одна теорія полягає в тому, що вона випадково наблизилася надто близько до берегової лінії, переслідуючи свою здобич.

Нагадаємо, Лохнеське чудовисько потрапило на камеру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Незвичайна риба-канібал з іклами вчиняє самогубство: вчені шоковані таким явищем 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.05.2023 734
Еще материалы раздела «Суспільство»