<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.05.2023 2012

У Києво-Печерській лаврі проведуть реконструкцію печер: що відомо

І лише тоді можна буде відновити монаше життя тих, хто відмовився від УПЦ.

a3aa2aeabf02601630c709c29db9ca9f_11.05.23

Завершення роботи комісії Міністерства культури та інформаційної політики, яка перевіряє майно Києво-Печерської лаври, недостатньо для того, щоб там відновилося монаше життя тих, хто відмовився від УПЦ. Пише ТСН. 

Як розповів голова Державної служби етнополітики і свободи совісті Віктор Єленський, на печери, де зберігаються мощі послушників, чекає реконструкція.

"Обстежують (комісія Мінкульту - ред.) корпус за корпусом. Ми пам’ятаємо, як на лаврських храмах висіли оголошення "Тут за розкольників та уніатів не моляться". Зараз цього, слава Богу, немає. Залишилося, щоб спеціалісти дообстежили, прийняли в державну власність. А потім після певної реконструкції – бо там є потреба реконструкції, наприклад, печер – буде вирішено, в який спосіб буде тривати монаше життя", – розповів він у коментарі "Великому Києву".

Єленський зазначив, що у Верхній лаврі щотижня відправляє богослужіння ПЦУ.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського патріархату від 29 березня 2023 року, проте тривалий час представників комісії не допускали на територію церкви.

Священники УПЦ МП заявили, що нібито в Міністерстві культури немає "жодних юридичних підстав для таких дій", а сам факт називають ультиматумом влади.

Наприкінці квітня суд ухвалив рішення, яке спростило роботу Мінкульту в Києво-Печерській лаврі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києво-Печерській лаврі проведуть реконструкцію печер: що відомо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.05.2023 2012
Еще материалы раздела «Суспільство»