<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.05.2023 650

Війна в Україні спричинила найбільше у світі вимушене переміщення людей в 2022 році

Війна в Україні спричинила найбільше вимушене переміщення людей у світі у 2022 році та призвела до внутрішнього переміщення 16,9 млн осіб.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на El Mundo.

Зазначається, що 5,9 млн осіб все ще залишаються переміщеними на кінець року, тоді як решта покинула Україну або ж ризикнула повернутись до своїх домівок.

Згідно з даними Центру моніторингу внутрішніх переміщень й Норвезької організації, разом із незначними переміщеннями в Росії, Казахстані, Киргизстані й Вірменії, загальна кількість переміщених осіб у регіоні Європи та Центральної Азії досягла 17 мільйонів осіб.

Щодо України, деякі з підрахованих ВПО - люди, які були змушені переїжджати два або більше разів.

В інтерв'ю троє з чотирьох переміщених українців заявили, що повернення додому було б найкращим вирішенням їхньої ситуації в середньостроковій перспективі. Водночас в короткостроковій, як вони вважають, це складно реалізувати через наявність вибухонебезпечних залишків, відсутність базових послуг і неможливість знайти роботу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна в Україні спричинила найбільше у світі вимушене переміщення людей в 2022 році 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.05.2023 650
Еще материалы раздела «Суспільство»