<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.05.2023 653

"Прокляття фараонів реальне": археолог відкрив давньоєгипетську гробницю і був шокований побаченим

Археолог намагався ідентифікувати мумію, яка, на його думку, могла бути фігурою з Біблії.

ac1bded4c4cfee53d55ffbca34db75b0_12.05.23

Археолог з Лос-Анджелеса Рамі Романі вірить, що "прокляття фараонів" реальне, після того, як одного разу мало не помер, коли відкрив давньоєгипетську гробницю. Пише ТСН. 

Його історію розповідають на сайті Ladbible.

Автори видання нагадують про легенду, колив в 1920-х роках члени дослідницької групи Говарда Картера померли незабаром після відкриття гробниці Тутанхамона. Одні вважають, що їхня смерть сталася внаслідок викиду небезпечних матеріалів, інші вважають, що гробниця проклята.

Під час знімань для каналу Discovery Channel Романі намагався ідентифікувати мумію, яка, на його думку, могла бути фігурою з Біблії, а точніше, Ехнатоном — давньоєгипетським фараоном.

Після того, як він зайшов усередину, документаліст почув шипіння змій, які повилазили, побачив кажанів та відчув запах аміаку.

"Я зайшов до гробниці, яка не відкривалася приблизно 600 років. Всі охоронці, які там були, ніколи її не відкривали. Ми заходимо всередину і починаємо знімати. Я заходжу туди і мені дуже важко дихати. Всередині - кажани, змії, жахливий запах", - пригадав він.

Наступного дня Романі був у жахливому стані - він кашляв кров'ю, піднялася температура, бачив галюцинації. Жоден із лікарів не знав, що з археологом. Вони призначили антибіотики, які зрештою допомогли здолати невідому недугу.

Нагадаємо, вчені нарешті розгадали таємницю календаря мая.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Прокляття фараонів реальне": археолог відкрив давньоєгипетську гробницю і був шокований побаченим 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.05.2023 653
Еще материалы раздела «Суспільство»