<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 460

Левін описав, на що здатні ракети Storm Shadow: "Для України – це реальне та потужне посилення"

Основні цілі цих крилатих ракет – ворожі командні пункти, кораблі, підводні човни в порту, мости та інші стратегічні об'єкти.

1393a670c09acbd69026d2c93b38e579_12.05.23

Офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін описав властивості ракет Storm Shadow і запевнив, що вони стануть для України реальним і потужним посиленням.

Про це він написав у Мережі. Пише ТСН. 

"Storm Shadow для України ­– це реальне й потужне посилення. За дальності в кілька сотень кілометрів (250 кілометрів в експортному і понад 500 кілометрів у базовому варіанті) Storm Shadow доставляє кілька сотень кг вибухівки з дуже великою точністю", – зазначається в заяві Левіна.

За його словами, найважливіше у цій крилатій ракеті ­– її система наведення. Вона має одразу п’ять складників: інерційне наведення, GPS, TERPROM, TERCOM та інфрачервона головка самонаведення.

Боєголовка у цієї ракети є дворівневою.

"Спочатку кумулятивний заряд пропалює броню/бетон/землю, а потім більша її частина проникає всередину цілі, щоб завдати максимальної шкоди", – пояснив аналітик.

"Основними цілями для ракети є ворожі командні пункти, кораблі, підводні човни в порту, мости та інші стратегічні об'єкти. Storm Shadow – це крилата ракета, яка діє за принципом "вистрілив і забув"; її програмують перед запуском", – написав Левін.

Він також повідомив, що ракета Storm Shadow летить складною траєкторією. Спершу політ відбувається на невеликій висоті, тож ракету складніше виявити та збити. А перед самою ціллю вона піднімається, щоб потім спікірувати на об'єкт для атаки.

На думку ізраїльського офіцера, носіями для ракет Storm Shadow в Україні стануть або літаки Су-24, або ж Mirage 2000.

Україна отримає Storm Shadow

Нагадаємо, очільник британського Міноборони Бен Воллес повідомив 11 травня, що його держава передає Україні крилаті ракети Storm Shadow великої дальності. Міністр зазначив, що ці ракети "призначені лише для високоточних ударів".

Ракети Storm Shadow можуть сягати території окупованого Криму і тилових районів Росії, а також півдня, південного сходу та південного заходу Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Левін описав, на що здатні ракети Storm Shadow: "Для України – це реальне та потужне посилення" 5.00 5 2
Політика / Світ
12.05.2023 460
Еще материалы раздела «Світ»