НОВИНИ ДНЯ: У Польщі нема переляку від Трампа: експерт пояснив сподівання Варшави  Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Погодні гойдалки: яких сюрпризів чекати українцям в останню неділю листопада  Навіть вдень буде мінус: синоптикиня попередила про похоладання 24 листопада   В Україні 24 листопада на сході та Закарпатті мокрий сніг, вдень до +2°  Сніг, але не всюди. Синоптики дали прогноз на 24 листопада в Україні  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.05.2023 695

Скумбрія, запечена у фользі з лимоном: класичний рецепт

Скумбрія, запечена в духовці, готується легко. Виходить смачною, і головне – використання фольги під час запікання спрощує процес приготування.

Така риба дуже поживна й корисна, тому що вона запікається у власному соку. Пише ТСН. 

Складники

  • скумбрія – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • олія – 1 ст. л;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Приготування

Відріжте гострим ножем голови. Випатрайте рибу, ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником.

Лимон наріжте тонкими кружальцями. Цибулю почистьте і наріжте кільцями.

Візьміть лист фольги за розміром риби, викладіть на неї підготовлену скумбрію, посоліть, поперчіть всередині та зовні, збризкайте олією.

Зробіть кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкладіть у надрізи кружальця лимонів, розподіліть навколо риби цибулю, посоліть. Загорніть скумбрію з усіх боків у фольгу. Покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 200° духовки на 30 хвилин.

Поради

  • Скумбрію бажано брати свіжу, не морожену.
  • Риба добре поєднується з овочами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скумбрія, запечена у фользі з лимоном: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.05.2023 695
Еще материалы раздела «Суспільство»