Життя та Стиль
Суспільство
Скумбрія, запечена у фользі з лимоном: класичний рецепт
Скумбрія, запечена в духовці, готується легко. Виходить смачною, і головне – використання фольги під час запікання спрощує процес приготування.
Така риба дуже поживна й корисна, тому що вона запікається у власному соку. Пише ТСН.
Складники
- скумбрія – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- лимон – 1 шт.
- олія – 1 ст. л;
- сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Приготування
Відріжте гострим ножем голови. Випатрайте рибу, ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником.
Лимон наріжте тонкими кружальцями. Цибулю почистьте і наріжте кільцями.
Візьміть лист фольги за розміром риби, викладіть на неї підготовлену скумбрію, посоліть, поперчіть всередині та зовні, збризкайте олією.
Зробіть кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкладіть у надрізи кружальця лимонів, розподіліть навколо риби цибулю, посоліть. Загорніть скумбрію з усіх боків у фольгу. Покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 200° духовки на 30 хвилин.
Поради
- Скумбрію бажано брати свіжу, не морожену.
- Риба добре поєднується з овочами.