<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
15.05.2023 463

Далекобійні ракети Storm Shadow в Україні: в ISW розповіли про які об'єкти варто непокоїтись РФ

У ISW проаналізували, якими для РФ будуть наслідки появи в Україні далекобійних ракет.

9a3722520c3056c8a6e7c4b304f8712a_15.05.23

Україна може застосовувати британські далекобійні ракети Storm Shadow для ураження аеродромів та місць дислокації армії Росії, які раніше вважалися безпечними. Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни.

Так, російські пропагандисти та Міноборони РФ повідомляли, що нібито 12 та 13 травня українські військові завдали ударів по території тимчасово окупованої Луганщини британськими крилатими ракетами Storm Shadow. Це викликало занепокоєння росіян щодо потенційних можливостей України вражати цілі у тилу РФ.

В ISW наголосили, що не мають підтвердження, що українські сили використовували саме крилаті ракети Storm Shadow.

Загалом останні удари далекобійною зброєю свідчить про те, що ЗСУ відтепер здатні вражати аеродроми і центри дислокації та матеріально-технічного забезпечення в районах, які раніше вважалися абсолютно безпечними.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив Україна отримала ракети Storm Shadow великої дальності.

Авіаційний експерт розповів, що Україна може застосовувати ракети Storm Shadow з літаків СУ-24, які є на озброєнні Повітряних сил ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Далекобійні ракети Storm Shadow в Україні: в ISW розповіли про які об'єкти варто непокоїтись РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
15.05.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»