<
НОВИНИ ДНЯ: Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2023 1152

Іспанська паелья: класичний рецепт

Паелья – перлина іспанської кухні. Готувати її можна з різними інгредієнтами, але класичний рецепт поєднує гострі свинячі сосиски, курку й морепродукти.

Спробуйте приготувати іспанську паелью за класичним рецептом і ви зрозумієте, за що цю страву так люблять у всьому світі. Пише ТСН. 

Cкладники

  • чоризо (гострі свинячі сосиски або ковбаски) – 150 г
  • олія – 2 ст. л.
  • курячі стегна – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • рис для паельї – 250 г
  • копчена паприка – 2 ч. л.
  • біле вино – 1 невеликий келих
  • червоний перець – 1 шт.
  • овочевий бульйон – 600 мл
  • помідори – 3 шт.
  • креветки в панцирі – одна жменя
  • мідії в раковині – одна жменя
  • сік половини лимона
  • невеликий подрібнений пучок петрушки

Підготовка

  • сосиски чоризо – нарізати кубиками
  • червоний перець – нарізати кубиками
  • цибулю – нарізати кубиками
  • часник –розчавити
  • помідори – нарізати на четвертинки
  • половина лимона – вичавити сік

Приготування

Обсмажте чоризо в олії до готовності та розкриття аромату, приберіть їх зі сковороди.

Покладіть на ту саму сковороду курку і обсмажте в олії, в якій смажили чоризо, поки вона не підрум'яниться, але ще не пропечеться, і приберіть її зі сковороди.

Додайте цибулю та часник і готуйте на повільному вогні до м'якості. Додайте рис і просмажте в гарячій олії. Додайте копчену паприку.

Влийте вино і дайте йому ввібратися. Додайте в сковороду бульйон, перець, чоризо та курку і готуйте під кришкою 10 хвилин.

Додайте помідори і готуйте ще 5 хвилин.

Додайте морепродукти і готуйте ще 5 хвилин під кришкою.

Додайте лимонний сік і подрібнену зелень та подавайте з хрустким хлібом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Іспанська паелья: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2023 1152
Еще материалы раздела «Суспільство»