НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирної запіканки з манкою  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Байден хоче списати майже 5 мільярдів доларів боргу Україні  Розвідка Британії оцінила зміни в армії РФ за час повномасштабної війни  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копаленьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2023 858

Пісочне печиво на майонезі: рецепт випічки, яка тане в роті

Для смачного, простого печива, що тане в роті, обов'язково використовуйте майонез із високим відсотком жирності. Така випічка виходить ніжною та розсипчастою.

Це печиво може бути будь-якої форми та розміру, робіть його таким, як вам подобається. Пише ТСН. 

Складники

  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 60 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор;
  • сіль – щіпка.

Приготування

Олію кімнатної температури розітріть із цукром та сіллю. Додайте ванільний цукор, жовток, майонез і просіяне борошно з розпушувачем.

Замісіть м'яке тісто, загорніть його в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин. З охолодженого тіста розкатайте джгут і розріжте на шматочки однакового розміру. На деко, застелене пергаментним папером, викладіть печиво. Випікайте в розігрітій духовці за 180 градусів 15 - 20 хвилин до рум'яності.

Поради

Замість ванільного цукру до тіста можна додати лимонну цедру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пісочне печиво на майонезі: рецепт випічки, яка тане в роті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2023 858
Еще материалы раздела «Суспільство»