<
НОВИНИ ДНЯ: ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецептвсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.05.2023 728

Підвищення цін на електроенергію: Герус розповів, як може зрости ціна за кіловат

Андрій Герус розповів про два варіанти зростання цін на світло для українців.

6c80cebccb8598427ff30b84545134aa_18.05.23

В Україні очікується підвищення цін на електроенергію для населення. Наразі розглядається кілька варіантів. Після підвищення тарифу, ймовірно, залишиться попередня градація – той, хто споживає менше, як і раніше, платитиме за нижчим тарифом. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"Всі варіанти зміни тарифів, які зараз обговорюємо, помірні: багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде", – зазначив він.

Проте остаточний варіант цін на світло ще не визначений. Розглядаються такі варіанти:

  • підвищення цін до 2,4 гривень та 2,8 гривень за кВт/год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год – при перевищенні цього ліміту);
  • підвищення цін до 2 та 2,4 гривень за кВт-год відповідно.

Також, за словами Геруса, уряд продовжить надавати субсидії окремим категоріям людей.

"Говорячи про необхідність перегляду тарифів, ми розуміємо, що, по-перше, для людей, котрі потребують допомоги, повинна й надалі працювати система субсидій. Вона має бути легкою, простою та доступною – скажімо, з використанням електронних засобів, смартфонів, щоб не було складних бюрократичних перепон в оформленні такої підтримки від держави. І якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі, й за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності", – зазначив він.

Нагадаємо, у НКРЕКП розповіли, як зросте вартість електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підвищення цін на електроенергію: Герус розповів, як може зрости ціна за кіловат 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.05.2023 728
Еще материалы раздела «Економіка»