<
НОВИНИ ДНЯ: "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценаріївсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.05.2023 374

Поставки російської нафти до Індії досягли нового рекордного максимуму, - Reuters

Імпорт нафти Індією із Росії виріс до нового рекордного максимуму у квітні. Це ще більше знизило частку африканських сортів нафти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Нафтопереробні заводи в Індії по максимуму купують російську нафту. Дані показали, що Індія імпортувала близько 1,9 млн барелів на добу російської нафти у квітні, що приблизно на 4,4% більше, ніж у попередньому місяці. Це становить близько двох п'ятих від загального обсягу покупок у країні.

Збільшення імпорту з Росії збільшило частку нафти з Азербайджану, Казахстану та Росії - до 43,6% від загального обсягу імпорту Індією в 4,81 млн барелів на добу минулого місяця.

Reuters пише, що це зменшило частку близькосхідних сортів, на які традиційно припадала основна частина всього імпорту нафти, приблизно до 44%, а африканської нафти - до 3,4% минулого місяця

Росія залишається найбільшим постачальником нафти до Індії шостий місяць поспіль, за нею йдуть Ірак та Саудівська Аравія. Імпорт нафти з Росії також зріс після того, як Indian Oil Corp, найбільший нафтопереробний завод країни, збільшив розмір своєї річної імпортної угоди з "Роснафтою".

Нагадаємо, що дані індійського державного кредитора Bank of Baroda свідчать про те, що у 2022 році імпорт російської нафти в Індію зріс у десять разів.

Росія використовує рупію для оплати імпорту товарів з Індії. Таким чином вона намагається зменшити залежність від доларів США.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський союз має вжити жорстких заходів проти перепродажу Індією російської нафти до Європи як паливо.

Оценка материала:

5.00 / 1
Поставки російської нафти до Індії досягли нового рекордного максимуму, - Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.05.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»