<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.05.2023 370

Чи очікується підвищення пенсії у 2023 році

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та інші соцвиплати. Також в Україні 1 березня відбулася індексація пенсії.

Голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю ТСН розповів, чи планується підвищення пенсій 2023 році та які категорії пенсіонерів можуть на це розраховувати.

Він зазначив, що під час березневої індексації, було перераховано пенсійні виплати 10,5 млн українських пенсіонерів.

«Також від 1 березня було збільшено розміри мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виходячи із середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії, за 2022 рік», – сказав він.

За словами Капінуса, від 1 квітня в автоматичному режимі, після подання страхувальниками звітності за I квартал 2023 року та надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період, перерахують пенсії пенсіонерам, які продовжують працювати.

Також Голова правління ПФУ наголосив, що деяким пенсіонерам підвищать виплати у липні.

«Від 1 липня заплановано проведення індексації на 19,7% пенсій, призначених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність», – резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи очікується підвищення пенсії у 2023 році 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.05.2023 370
Еще материалы раздела «Економіка»