НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2023 1949

Православна церква України дозволила вишивати на свята

Вірян закликають відходити від забобонів та займатися власними справами після вшанування свят.

8699227ef917419f1719b601cb6bfc3c_19.05.23

У Православній церкві України дозволили вишивати та займатися рукоділлям на церковні свята. Пише ТСН. 

У пресслужбі ПЦУ пояснили, що вишивання під час свят не є гріхом.

У ПЦУ зазначили, що віра не має бути обмеженням до дій, а навпаки – свободою. Тому рукоділля в дні церковних свят не має бути забороненим. "У цьому випадку вибір такий: вишивати чи відзначати церковне свято? Чи вишивання як таке здатне спотворити велич релігійного свята? Ні. Чи вишивання як рід заняття – це гріх? Ні. Чи можна в один день поєднати і святкування, і вишивання? Так", – заявили у прес-службі ПЦУ 18 травня.

Водночас у ПЦУ підкреслили, що все залежить від того, як людина розставляє пріоритети. Тобто, якщо вірянин спочатку вшанує свято, виокремить час для молитви, а потім займеться, до прикладу, рукоділлям, то це не буде гріхом.

"Загалом, важливо розуміти, що шанування християнських свят у жодному разі не зводиться до неробства, бездіяльності, до марного проведення часу. Для добрих, корисних і богоугодних справ немає "вихідних", – пояснили у пресслужбі ПЦУ.

У пресслужбі церкви зазначили, що рукоділля навпаки може стати порятунком від іншого гріху на свята – ліні та неробства.

У ПЦУ закликали вірян відходити від старих забобонів та займатися рукоділлям, коли їм хочеться.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній прокоментував, чи може в майбутньому ПЦУ об'єднатися з УПЦ Московського патріархату. Епіфаній дивується, що жахіття, спричинені повномасштабним російським нападом, досі не відкрили очей багатьом прихильникам МП.

Оценка материала:

5.00 / 6
Православна церква України дозволила вишивати на свята 5.00 5 6
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2023 1949
Еще материалы раздела «Суспільство»