<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
19.05.2023 1389

У ЗСУ розповіли про важливість захисту столиці: Київ атакують найбільше

Дискусії про ППО в Києві вважають недоцільною.

20388c2f05aac647178c35ed4c0f8ebe_19.05.23

Армія Російської Федерації найчастіше атакує Київ. Саме тому столиця потребує більше захисту. Саме тому дискусії щодо розміщення засобів ППО в Україні є небезпечними. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону висловився речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він наголосив, що військове керівництво та вище керівництво держави "знає де, кого, скільки й чим атакують". Натомість громадськість не має знати про кількість засобів та захист.

"Стільки ударів, скільки взяв на себе Київ, треба порахувати. Тому що Київ атакують найчастіше, а там, де б'ють найчастіше, треба більше захисту. Це очевидно і має бути зрозуміло всім", - наголосив Ігнат.

За словами Ігната, перекриватись протиповітряною обороною та розподіляти сили будуть там, де це найбільш необхідно. В країні є багато важливих об'єктів держави, стратегічних об'єктів - "треба це все перекрити".

"Україна велика, а засобів мало. Попри те, що нам Захід надав багато систем, по номенклатурі лише SAMP/T очікуємо. Але ж кількість, запитання в кількості", - пояснив Ігнат.

Нагадаємо, росіяни атакували Київ зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і Ту-160 з району Каспію. Також окупанти задіяли розвідувальні БпЛА. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі, де падали уламки ракет.

Російські окупаційні війська від 21:00 17 травня до 05:30 18 травня випустили по території України 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Сили ППО знищили 29 ворожих

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЗСУ розповіли про важливість захисту столиці: Київ атакують найбільше 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
19.05.2023 1389
Еще материалы раздела «Столиця»