НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
20.05.2023 3184

У Києві з двох радянських пам'ятників зняли статус охоронних. Це дозволить їх знести

Мінітерство культури України позбавило охоронного статусу два радянських постаменти в центрі Києва. Дане рішення дозволить їх знести.

_misto_geroy_kiyiv_gettyimages_1238724442_650x410_20.05.23

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінкульту.

Мова йде про обеліск на честь міста-героя Києва на Галицькій площі, раніше - площа Перемоги, та пам'ятник учасникам Січневого збройного повстання 1918 року у Маріїнському парку.

"Міністерство культури та інформаційної політики визнало такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини дві радянські пам’ятки монументального мистецтва. Йдеться про пам'ятник учасникам Січневого збройного повстання 1918 року у Маріїнському парку та обеліск на честь міста-героя Києва на Галицькій площі", - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, 3 травня Верховна рада дозволила вилучати з державного реєстру нерухомих пам’яток Україні проросійські та радянські пам’ятники. Рішення підтримали 285 депутатів.

Нагадаємо, раніше Одеська міськрада ухвалила рішення про знесення пам'ятника російському письменнику Максиму Горькому.

Також ми писали, що у Дніпрі демонтували пам'ятник генерал-лейтенанту Юхому Пушкіну.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві з двох радянських пам'ятників зняли статус охоронних. Це дозволить їх знести 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
20.05.2023 3184
Еще материалы раздела «Столиця»