<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.05.2023 19624

Майже по всій Україні пройдуть дощі та грози - Укргідрометцентр

У понеділок, 22 травня, на більшій частині території України місцями очікуються короткочасні дощі та грози.

22 травня, над Україною встановиться поле підвищеного тиску, подекуди пройдуть короткочасні дощі та весняні грози. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Пише УНІАН. 

За даними синоптиків, сьогодні в Криму, в Карпатах, на Прикарпатті, у Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Харківській та Сумській областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ, також очікуються грози. 

У наступні дві доби вночі переважно без опадів, а вдень на більшій частині території України місцями очікуються короткочасні дощі та грози.

Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Синоптики попереджають, що під час гроз вітер буде поривчастим.

Щодо температури, то вночі стовпчики термометрів показуватимуть 9-15°, вдень 19-25°, у південних та східних областях повітря прогріється до літніх показників у 24-29°.

"У більшості регіонів України вже настало метеорологічне літо", - повідомили в Укргідрометцентрі.

Метеорологічне літо у Києві - що відомо

У Києві цього року метеорологічне літо настало з запізненням на два дні. За даними Укргідрометцентру, сталий перехід середньодобової температури повітря через +15°С в бік її підвищення відбувся 13 травня.

Водночас метеорологічна весна у столиці тривала на півтора місяця довше, ніж зазвичай - 116 днів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Майже по всій Україні пройдуть дощі та грози - Укргідрометцентр 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.05.2023 19624
Еще материалы раздела «Суспільство»