<
НОВИНИ ДНЯ: Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабахувсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 378

Гутерреш визнав, що Радбез ООН не виконує своїх функцій та заговорив про реформи

Генсек ООН заговорив про реформи Радбезу.

61ba5cb25d8a39ee2797a4b7255c7130_22.05.23

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш визнав, що Радбез не виконує своїх функцій, а тому варто подумати про реформування цієї організації. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час саміту G7, пише Reuters.

Генсек ООН заявив, що настав час реформувати як Раду Безпеки, так і Бреттон-Вудські угоди, щоб вони відповідали "реаліям сучасного світу".

"Глобальна фінансова архітектура стала застарілою, дисфункціональною і несправедливою. Перед обличчям економічних потрясінь, спричинених пандемією COVID-19 та російським вторгненням в Україну, вона не змогла виконати своїх зобов'язань перед світовим співтовариством. Вона не змогла виконати свою основну функцію глобальної системи безпеки", - сказав Гутерреш.

Нагадаємо, Росія дуже часто використовує Радбез ООН для пропаганди агресивної війни проти України. Країна-терористка, яка щодня вбиває українців у травні скликала Радбез ООН, щоб припинити постачання Україні зброї країнами Заходу для захисту від російських агресорів. Таким чином окупанти хочуть, щоб Україна не чинила спротиву і вони могли й надалі безкарно вбивати українців.

Тоді постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав росіян "збирати манатки та відправлятися на кордони 1991 року".

Оценка материала:

5.00 / 2
Гутерреш визнав, що Радбез ООН не виконує своїх функцій та заговорив про реформи 5.00 5 2
Політика / Світ
22.05.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»