<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
22.05.2023 399

Адвокат назвав два способи належного вручення повісток, всі інші – незаконні

Якщо є підпис і все зафіксовано під відеозапис - це є законним врученням, наголосив адвокат.

97e13c9f8726407daf8cf1ed62d49584_22.05.23

Належне вручення повісток існує лише у два способи. Перший - особисте вручення, під відеозапис, із підписом. Друге - вручення через адміністрацію місця роботи. Пише ТСН. 

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

"Головне - щоб було зафіксовано, що саме ви отримали повістку, що саме ви в ній розписалися. Якщо в повістці стоїть якась "закорючка", нема доказів, не зафіксовано відео, немає свідків, що саме ви отримували цю повістку, такі протоколи і такі штрафи суди будуть скасовувати. На підставі повісток, де стоїть "закорючка", нема підтверджень, свідків чи відео матеріалу, що саме вам видавали цю повістку, це буде незаконно", - розповів він.

Повістки на блокпостах

Адвокат наголосив, що повістки на блокпостах, якщо там стоять закорючки, а не підпис військовозобов'язаного, не мають жодного юридичного значення. Якщо є підпис і все зафіксовано - це є законним врученням.

Повістки родичам, знайомим, ОСББ, жекам

"Що стосується вручень родичам, знайомим, за місцем проживання, ОСББ, жекам - це також не є належним врученням повістки. Нема підтверджень того, що безпосередньо особа отримала цю повістку. Навіть якщо видали повістку дружині, родичу, бабусі, матусі, батьку - немає значення кому. Якщо особисто військовозобов'язаному повістку не надали - це також не є підтвердженням належного вручення повістки", - підкреслив Кравець.

Повістки на місці роботи

Якщо повістку принесли на місце роботи - це буде належним врученням.

"В цьому випадку або підприємство має  повідомити, що ви або пішли у відпустку за свій рахунок, або на лікарняний, і воно вам не встигло вручити повістку. Воно буде нести відповідальність, якщо воно не вручило повістку, а ви були на роботі", - додав він.

Раніше повідомляли, які три умови дозволяють відмовитися від повістки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Адвокат назвав два способи належного вручення повісток, всі інші – незаконні 5.00 5 2
Політика / Україна
22.05.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»