<
НОВИНИ ДНЯ: Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Україна
22.05.2023 299

Навчання українських пілотів F-16 уже почалися − Боррель

Високий представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що передача винищувачів F-16 в Україну розпочнеться найближчим часом.

Про це він заявив перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

Боррель привітав схвалення рішення про передачу сучасних винищувачів Україні, додавши, що Сили оборони країни їх потребують.

"Навчання пілотів вже почалися, і я сподіваюся, що незабаром ми зможемо надати Україні цю зброю (F-16 – ред.)", – наголосив він.

Проте спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі LIGA.net спростував цю інформацію.

"Це хороша ідея із саміту G7, що нарешті вони вирішили підготувати ґрунт, щоб передати Україні винищувачі, які їм необхідні. Так що тренування пілотів вже почалися. Це перша річ, яку потрібно було зробити", – сказав він.

Боррель висловив надію, що F-16 незабаром будуть доставлені в Україну.

Водночас Ігнат заявив, що "нічого не розпочалося".

Відповідаючи на запитання, чи відомі терміни, коли тренування таки розпочнуться, він сказав "Ні, але от-от".

Оценка материала:

5.00 / 1
Навчання українських пілотів F-16 уже почалися − Боррель 5.00 5 1
Політика / Україна
22.05.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»