<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
23.05.2023 439

"Буде ще гірше": Буданов звернувся до російських військових

Буданов запевнив, що для росіян тяжкі часи попереду.

c816660b9141077233a2b9bdb7a0da70_23.05.23

Керівник української розвідки Кирило Буданов звернувся до російських окупантів та запропонував їм здатися в полон. Це їхня єдина можливість врятувати своє життя.

Відповідне відео з’явилося на сторінці в телеграмі “Хочу жити”. Пише ТСН. 

Як зазначається, Буданов записав відеозвернення для військових РФ російською мовою.  За його словами, вже понад рік кремлівський режим не може досягти поставлених цілей. Водночас українські військові методично знищують окупантів.

“Я звертаюся до російських військових – тих, кому пощастило вижити у м'ясних штурмах та розбитих окопах. Буде ще гірше. Ви маєте вибір: померти або врятувати своє життя. В Україні діє державний проєкт “Хочу жити”, який допомагає військовослужбовцям Росії. Наші підрозділи вже вивели сотні російських солдатів через лінію фронту. Тепер вони в безпеці: живуть в нормальних умовах під наглядом “Червоного Хреста”, з триразовим харчуванням та можливістю телефонувати додому”, - розповів Кирило Буданов.

Він також додав, що всі росіяни оформлюються як ті, хто потрапив під час бою у полон. Тому в РФ їм продовжують нараховувати “бойові” та зарплату. Крім того, у солдатів є вибір: перечекати війну та повернутися до РФ або взагалі не повертатися до Росії.

“Ті, хто проходить за проєктом “Хочу жити”, мають право просити притулок в Україні та низці європейських країн. Ви можете закінчити війну вже зараз - не потрібно чекати, доки вас уб'ють”, - наголосив Буданов.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Буде ще гірше": Буданов звернувся до російських військових 5.00 5 2
Політика / Україна
23.05.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»