НОВИНИ ДНЯ: У РНБО пояснили, яку концепцію ворога вдалося зламати на переговорах у Саудівській Аравії  "Тепер м'яч на боці РФ": Рубіо про те, скільки часу має Кремль, щоб погодитися на припинення вогню  В Україні 10 березня без опадів, вдень подекуди до +20°  Україні в неділю прогнозують до 18° тепла, без опадів  Тефтелі розвалюються під час смаження: запам'ятайте три прості хитрощі – і результат буде ідеальним  Чому Україна не може "піти ва-банк" у відносинах з США: пояснення політолога  Погода в Києві: чого очікувати 7 березнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.05.2023 676

Ризото з копченою рибою та спаржею: чудовий сезонний рецепт

Сезон спаржі змушує нас шукати цікаві рецепти. Класичне поєднання спаржі, копченої форелі та лимона надасть ризото неповторного смаку та аромату.

ab06d103579aa9cf7d58662fcd573a46_23.05.23

Хитрість хорошого ризото полягає в тому, щоб додавати бульйон дуже поступово і не шкодувати олії, якою варто доповнити страву безпосередньо перед подаванням на стіл. Пише ТСН. 

Складники

  • 100 г вершкового масла
  • 2 цибулини, дрібно нарізані
  • 350 г рису арборіо
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1,5 літра гарячого овочевого бульйону
  • 100 г свіжонатертого пармезану
  • по 1 скл. нарізаної петрушки, естрагону та зеленої цибулі
  • 10 пагонів спаржі, нарізаних на шматочки по 3 см
  • 2 філе копченої форелі, очищені від пластівців

Приготування

Розтопіть 50 г вершкового масла у великій каструлі і злегка обсмажте цибулю до м'якості. Додайте рис і перемішайте, щоб він покрився гарячою олією. Влийте вино і дайте рису вбратися. Повільно додайте гарячий бульйон по ополонику за раз, додаючи тільки після того, як рис вбере рідину. Продовжуйте цю техніку, доки рис не стане al dente. Додайте спаржу, пармезан, трави та форель і обережно нагрівайте протягом 2 хвилин.

Додайте масло, що залишилося, і подавайте з тертим пармезаном.

Оценка материала:

5.0 / 2
Ризото з копченою рибою та спаржею: чудовий сезонний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.05.2023 676
Еще материалы раздела «Суспільство»