<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.05.2023 740

Стримали російські кулі: митрополит Епіфаній освятив ікони, написані на бронеплитах

На зображеннях є також плаючий Кремль, як символ змія.

1bfcbe24bcf94cabdbf390ffc4224fd0_24.05.23

Ікони на броні та мистецтво, що рятує життя. В Михайлівському соборі Митрополит Епіфаній освятив новостворені ікони на броні, які згодом представлять на міжнародних аукціонах. Мета -  зібрати кошти на допомогу ЗСУ для закупівлі засобів захисту.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як зазначається, виготовляти ікони на бронеплитах - проект  з назвою “Духовна звитяга” проходить в рамках благодійної ініціативи  “АртАрмор”, де плити від бронежилетів стають мистецькими проектами завдяки роботі художників та іконописців.

ddbada76962d9f62c5bd75092c0d63b8_24.05.23_1

Під час освячення митрополит Епіфаній особливо відзначив роботу з палаючим кремлем в ролі змія, якого перемагає Архістратиг  Михаїл, яким виступає наше військо на полі бою. Одна робота днями вирушить до Стокгольму, ще дві ікони будуть представлені в США під час молитовних благодійних сніданків. Проект “АртАрмор” започаткували рік тому, аби завдяки мистецтву рятувати життя нашим оборонцям.

“Кожна ікона зазнала ушкоджень від куль, але ці кулі не проникли в тіло наших воїнів захистивши їх. Україна неодмінно здобуде перемогу, ми в цьому переконані, адже Бог з нами, правда на нашому боці”, - сказав  Митрополит Епіфаній.

“В цій роботі я зобразив палаючий кремль як країну, яка на нас напала і завдала нам нищівних руйнувань, жертв людських і символічно, що архистратиг Михаїл перемагає древнього змія. Я відчув користь для пришвидшення нашої перемоги. Всім важко, але я не можу навіть порівняти той труд, який я вкладаю з трудом і нелюдською працею, яку вкладають наші воїни на передовій”, - зазначив охоцький іконописець Андрій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стримали російські кулі: митрополит Епіфаній освятив ікони, написані на бронеплитах 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.05.2023 740
Еще материалы раздела «Суспільство»