Життя та Стиль
Суспільство
Пісочне печиво на сметані: улюблений рецепт
Пісочне печиво люблять і дорослі, і діти.
Випічка з тіста на сметані виходить м'якою. Більше того, на другий, третій день вона не втрачає своїх смакових якостей, не черствіє, а стає розсипчастою. Пише ТСН.
Складники
- борошно – 300 г;
- масло вершкове (заморожене) – 150 г;
- сметана 20% – 150 г;
- цукор – 30 г;
- розпушувач – 10 г;
- ванільний цукор – пакетик.
Приготування
У просіяне борошно додайте цукор, розпушувач, ванільний цукор і перемішайте. Натріть на тертці заморожене масло, перемішуючи в борошні. Додайте сметану. Замісіть швидко тісто у грудку, покладіть до пакету і відправте в холодильник на 20 хвилин.
На присипану борошном робочу поверхню викладіть тісто, присипте так само згори борошном. Формою виріжте печиво. Обрізки тіста зберіть, знову розкатайте і виріжте печиво, таким чином зробіть з усім тістом.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 15 хвилин до золотистого кольору. Коли печиво охолоне, посипте цукровою пудрою.
Поради
- Таке тісто можна приготувати заздалегідь.