<
НОВИНИ ДНЯ: Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовиливсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2023 577

Небачені масштаби. В МВС розповіли про пріоритетні ділянки для розмінування

Україна вважає пріоритетними ділянками для розмінування траси під лініями електропередач, а також поля, аби гарантувати безпеку аграріям.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, швидкість розміновування буде залежати від площі та інтенсивності замінування. Так, наразі потенційно заміновані території не призначені для життя людей.

При чому йдеться не лише про житлові та приватні будинки, а й про адміністративні будівлі, які вже були розміновані, наприклад, коли було вибито росіян з Херсонської області.

"Скільки мін прилітає щодня на те ж узбережжя Херсонської області - ми знаємо, кожного дня надходять відповідні дані. І ці території треба буде заново обстежити. Тобто раз ми розмінували, туди знов щось прилетіло, треба буде ще раз розміновувати", - сказав він.

Голова МВС зазначив, що глибина розмінування - це досить тривалий процес, тому Україна співпрацює з міжнародними партнерами, які надають дистанційні машини механізованого розмінування для розмінування гектарів полів. За його словами, на кінець року очікується близько 35 таких машин лише для МВС.

До того ж Кабмін веде перемовини про надання додаткових машин. Він також сподівається, що українська промисловість цього року зможе надати більше таких транспортних засобів, що будуть використовуватись для розмінувань.

"Але в першу чергу ми маємо розуміти - ми маємо розмінувати траси під лініями електропередач, наприклад, ті, які в Харківській області - це 12 тисяч кілометрів. Уявіть, який ресурс має бути", - сказав він.

Клименко зазначив, що Україна розуміє потребу у розмінуванні полів, адже має гарантувати аграріям, що ця територія вже розмінована.

При цьому він нагадав про численні новини про підриви на ворожих вибухівках. Проте розмінувати все одразу немає ресурсу. До того ж розмінування не може проходити на всіх територіях через постійні обстріли з боку Росії. Так, наприклад, Чернігівська і Сумська області кожного дня обстрілюються на глибину до 20 км як з артилерії, так і з мінометів. А ракети прилітають куди завгодно.

"Ця проблема буде обговорюватись в Брюсселі на зустрічі міністрів внутрішніх справ. Розмінування буде однією з головних тем, щоб світ розумів масштаби трагедії, яка у нас відбувається. Роботи попереду дуже багато і масштаби ми навіть не уявляємо. А ще є ліси, є море, річки, які ми починаємо вже розміновувати", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Небачені масштаби. В МВС розповіли про пріоритетні ділянки для розмінування 5.00 5 1
Політика / Україна
25.05.2023 577
Еще материалы раздела «Україна»