<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
25.05.2023 117

Засоби захисту рослин та ефективне їх застосування

Біодобрива для підвищення врожайності овочів є екологічно безпечним і ефективним способом збільшення результатів. Вони можуть бути виготовлені з рослинних та тваринних відходів, а також зі спеціально вирощених культур бактерій та грибів. Сучасні мікродобрива покращують якість ґрунту і збільшують його родючість. Препарати забезпечують рослини необхідними мікроелементами, які підвищують їх врожайність і збільшують витривалість до стресових ситуацій.

Використання біодобрив допомагає знизити витрати на засоби захисту рослин. Оскільки речовини містять корисні мікроорганізми, які забезпечують захист рослин від хвороб та шкідників. Вони є екологічно безпечними. Не містять шкідливих хімічних речовин і не негативно впливають на навколишнє середовище.

Яке міндобриво під пшеницю обрати?

Як підвищити врожайність пшениці?Від чого залежить ріст озимої пшениці та кількість зерен у кожному колоску? Важливим фактором виступає надходження поживних речовин у достатній кількості за допомогою внесення мінеральних добрив і мікродобрив. Про це детально кажуть вВікіпедії.

Під час вибору потрібно враховувати:

- тип пшениці;
- розміри території;
- сезонність;
- якість ґрунту.

Є декілька варіантів. Слід розглянути їх детальніше. Амофос — універсальне, високоефективне добриво, що має широку практику застосування на найрізноманітніших типах ґрунтів у всіх кліматичних зонах країни. Це одне з найбільш концентрованих фосфорних добрив. Вважається, що поєднання з амонійним азотом сприяє максимальному його поглинанню. Чому так важливо на початковому етапі росту забезпечити посіви доступним фосфором?

Фосфор - це не тільки енергія, а й необхідний елемент вуглеводного обміну і синтезу складних органічних сполук. Він, крім загальної стимуляції обмінних і ростових процесів, відповідає за формування потужної кореневої системи, що вкрай важливо для озимих культур. Амофос має чудові фізико-хімічні властивості, легко вноситься, зміцнює кореневу систему, підвищує стійкість рослин до посухи та хвороб.

Є різні рівні врожайності сільськогосподарських культур. Досягти найвищого можливо виключно, якщо використовувати якісні мінеральні добрива та слідкувати тим інструкціям, які вказують виробники.

Основні добрива в регіонах із дефіцитом осінніх опадів можна вносити під час підготовки ґрунту під озимий посів, тобто, завчасно. Існує практика внесення амофосу, сульфоамофосу та NPK під найближчі очікувані опади за місяць-два до посівної - це дає змогу добривам розчинитися в ґрунті.

Яке міндобриво краще для кукурудзи?

Добриво для кукурудзи використовують усі фермери, які вирощують цю культуру. Рослина невибаглива, здатна рости практично в будь-якому регіоні, вона не так сильно боїться посухи і рідкісних холодних ночей. Її сіють як на півдні країни, так і в середній смузі чи на півночі. Незважаючи на невибагливість, кукурудзі для нормального росту і розвитку може не вистачати корисних речовин і мікроелементів.

Добрива можна вносити безпосередньо в ґрунт перед посівом або вносити їх на рослини, що вже зійшли - позакоренево. У більшості випадків фермери поєднують ці методи живлення і отримують багатий урожай. Аграрна компанія Ерідон пропонує велике різноманіття добрив, засобів захисту рослин і насіння для придбання та застосування.

Склад добрива для кукурудзи розробляється фахівцями з урахуванням особливостей цієї рослини і переліку необхідних їй речовин. У лабораторіях вивчаються ефекти від внесення різних елементів, інших складників та їх пропорції, після чого створюється ідеальний рецепт для приготування гранульованих чи позакореневих добрив.

Добрива для кукурудзи можуть містити у собі такі речовини:

- основі елементи: азот, фосфор, калій, сірка
- мікроелементи;
- L-амінокислоти;
- полісахариди, тощо.

Яке міндобриво краще для кукурудзи? Універсальної відповіді на це питання не існує потрібно підходити до питання індивідуально, вивчати безпосередньо особливості території, ґрунту, клімат, технічні характеристики, культуру. Завжди доцільно зробити аналіз ґрунту щодо вмісту тих чи інших елементів.

Якщо говорити про мікродобрива, то кукурудза особливо потребує корисних мікроелементів у такі періоди:

- поява 3-5 листків;
- поява 6-8 листків.

Саме в ці моменти необхідно проводити позакореневу обробку.

Важливо, щоб добриво повністю якісно потрапило на листя кукурудзи. Тому його наносять тільки в суху похмуру погоду, коли рідина не може висохнути і не змивається дощем. Що довше речовина перебуває на поверхні рослини, то краще буде помітний ефект від її використання. Для збільшення ефективності добрив для кукурудзи виробники вносять до їхнього складу прилипачі та змочувальні добавки. Вони сприяють рівномірному розподілу добрива поверхнею листя кукурудзи, збільшенню площі мокрої плями і, відповідно, швидкості вбирання.

Ці рекомендації навіть новачкам допоможуть досягти гарних результатів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Засоби захисту рослин та ефективне їх застосування 5.00 5 1
Прес-релізи / Товари та послуги
25.05.2023 117
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.

  • Вода в офис, кулер для воды для дома Вода в офис, кулер для воды для дома

    Согласитесь, рабочий день у каждого начинается с кофе или чая с коллегами. Такой ритуал позволяет настроиться на продуктивное время, а также обсудить общие темы с единомышленниками. И как удобно, когда для приготовления любимого напитка не нужно ждать, пока закипит чайник. Ведь вежливое руководство, заботящееся о подчиненных, обязательно закажет воду в офис. Доставка воды – это единственный практичный способ обеспечения питьевой жидкостью не только сотрудников, но и домочадцев.

  • Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом

    До сих пор многие верят стереотипу, что купить Айфон или Макбук за границей выгодно. Да, это верно, если вы хотите стать владельцем «яблочной» новинки в течение первых пары недели после презентации. Но на этом плюсы и заканчиваются. Сегодня на iPhone 15 Pro стоимость в Украине практически та же, что и в США, если конвертировать валюты. Зато есть много рисков покупке гаджетов за рубежом. О них и предлагаем поговорить в этой статье.