НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Росія
26.05.2023 363

Москва збереже контроль за розміщеною в Білорусі ядерною зброєю

Рішення про застосування розміщеної в Білорусі ядерної зброї прийматимуть у Москві. Воно перебуватиме у білоруському сховищі під контролем РФ.

_hrenin_foto_minoboroni_rf_650x410_26.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на військове відомство РФ у Telegram .

"Росія не передає Республіці Білорусь ядерну зброю: контроль над нею та рішення про застосування залишається за російською стороною", - сказав міністр оборони Сергій Шойгу під час підписання документів, які визначають порядок знаходження російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Білорусі.

Від білоруської сторони документи підписав Міністр оборони республіки Віктор Хренін.

При цьому Шойгу заявив, що "надалі можуть бути вжиті додаткові заходи щодо забезпечення безпеки Союзної держави та реагування на військово-політичну обстановку".

Нагадаємо, міністри оборони Росії та Білорусі підписали документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі. Як заявив, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, Білорусі передано ракетний комплекс "Іскандер-М", здатний використовувати ракети з ядерною зброєю. Крім того, частина білоруських літаків переобладнана для можливого застосування ядерної зброї.

Російський президент Володимир Путін раніше оголосив про плани вперше розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі. Він сказав, що сховища будуть збудовані до 1 липня.

У квітні Росія провела навчання для військових із Білорусі щодо поводження з тактичними ядерними боєголовками для ракет малої дальності "Іскандер".

Оценка материала:

5.00 / 2
Москва збереже контроль за розміщеною в Білорусі ядерною зброєю 5.00 5 2
Політика / Росія
26.05.2023 363
Еще материалы раздела «Росія»