<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенкавсі новини дня
Політика
Україна
28.05.2023 477

Після вторгнення СБУ створила підрозділ для диверсій та контрдиверсій, - Малюк

На початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України створила спецпідрозділ, який займався диверсійними та контрдиверсійними заходами в низці областей України.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Дмитру Комарову.

На початку свого існування підрозділ виконував завдання на кордоні Київської та Житомирської областей. Основною його задачею було перерізання логістики ворога.

"Зі зрозумілих причин його (підрозділа, - ред.) назву і кількість я казати не буду. Але дозволю собі подякувати за службу його очільнику - пану "Охотніку", дозволю назвати його позивний. І всьому особовому складу даного підрозділу. Також до цього підрозділу були додані сили партизанські-агентурні", - зазначив Малюк.

За його словами, бійцям підрозділу вдалось, серед іншого, знищити тиловий пункт управління противника.

Пізніше такі заходи проводили і на території Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької областей.

Останні операції СБУ

Нагадаємо, 26 травня повідомлялось те, що СБУ використали дрони-камікадзе, щоб знищити ворожі комплекси спостереження "Гренадер" та "Муром". Таким чином, окупанти втратили можливість спостерігати за ситуацією навколо позицій.

До цього ж СБУ затримали російського інформатора, який "зливав" їм позиції ЗСУ в Миколаївській області. Тепер йому загрожує до 12 років тюрми.

Також 25 травня повідомлялось, що СБУ затримали диверсанта, який збирався підірвати залізничну колію в Авдіївці Донецької області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Після вторгнення СБУ створила підрозділ для диверсій та контрдиверсій, - Малюк 5.00 5 1
Політика / Україна
28.05.2023 477
Еще материалы раздела «Україна»