НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.06.2023 1389

Як платити за газ за новими правилами

В Україні змінилися правила оплати за газ: тепер платіжка за газ подається в одному “конверті”, тобто на одному бланку друкуються дані споживання газу та транспортування.

Про це повідомляє UBR.ua з посиланням на пресслужбу компанії "Газорозподільні мережі України" (ГРМУ), яка є "дочкою" НАК "Нафтогаз".

Нові правила на цьому етапі стосуються лише мешканців трьох регіонів – Кіровоградської, Дніпропетровської та Харківської областей. Пов’язано це з тим, що компанія НАК “Нафтогаз” сьогодні фактично контролює п’ять облгазів, які надають послугу доставки газу саме в цих регіонах.

Але в компанії “Газорозподільні мережі України” попереджають, що ця практика також може поширитися і на користувачів інших регіонів.

Згідно з новими правилами, прийом показань газових лічильників здійснюється, як і раніше, з 1 по 5 число щомісяця. Новим є те, що для споживачів подача інформації здійснюється через послуги my.gas.ua. Раніше у цих регіонах такий функціонал надавав сервіс 104.ua.

Причому оплата за послуги приймається у касах банків, відділеннях "Укрпошти", онлайн-майданчиках Приват24 та Ощад24/7, терміналах EasyPay.

При переході облгазу до філії або під пряме управління “Нафтогазу” змінюються також і реквізити сплати за розподіл газу. Коректні реквізити оприлюднюються на сайтах та соціальних мережах підприємств у регіонах, а платформи для прийому оплати автоматично оновлюються у зв’язку з розширенням ліцензійної діяльності.

У той же час особові рахунки клієнтів залишаються незмінними.

І щодо ціни на газ. Ціна газу НАК “Нафтогаз” складає 7,96 грн за куб м, причому підключення до тарифу здійснюється автоматично. Новий тарифний план “Фіксований” діє з 1 травня 2023 року по 30 квітня 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як платити за газ за новими правилами 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
04.06.2023 1389
Еще материалы раздела «Економіка»