НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.06.2023 950

Україну накриє антициклон: синоптики розповіли, що буде з погодою

У понеділок, 5 червня, у більшості областей України погоду визначатиме антициклон Xamara. У зв'язку із цим на більшості територій нашої країни буде суха малохмарна погода.

Невеликий дощ можливий лише на Закарпатті, а протягом дня у північних областях. Про це в Telegram повідомила синоптик Наталія Діденко та Український гідрометцетр. Пише OBOZREVATEL.

Температура повітря найвищою у понеділок очікується у західних областях та у південній частині. У цій частині України стовпчики термометрів піднімуться до +26 градусів.

В решті регіонів також буде тепло – близько 20-24 градусів тепла. Прохолодніше буде у Сумській та Харківській областях – лише +18…+21 градус.

У Києві 5 червня опадів не передбачається. Протягом дня над українською столицею світитиме сонце, а стовпчики термометрів покажуть близько 23 градусів.

Синоптик попередила, що найближчими днями дощі можливі у західних областях та місцями на півночі України. Решта території нашої країни буде без опадів.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, сильні дощі з грозами 5 червня очікуються у Закарпатській та Чернівецькій областях. В решті регіонів України буде мінлива хмарність.

Найвищі температурні показники очікуються на заході, півдні та в центрі України. Прохолодніше буде у північно-східній частині країни – близько 20-22 градусів тепла.

Нагадаємо, на початку червня синоптики прогнозують в Україні зменшення інтенсивності локальних короткочасних дощів. Сильної спеки першого місяця літа не передбачається.

Як повідомляв OBOZREVATEL, перший місяць літа в Україні буде досить теплим, хоча температура повітря очікується на 2 градуси нижче за середні показники останніх десяти років. Тож аномальної спеки у червні чекати не варто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну накриє антициклон: синоптики розповіли, що буде з погодою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.06.2023 950
Еще материалы раздела «Суспільство»