НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.06.2023 410

В НБУ пояснили, навіщо збиратимуть дані про всі карткові платежі українців

Нацбанк запевняє, що інформація збиратиметься не для подальшого оподаткування.

У Національному банку України пояснили, чи збиратимуть дані про всі платежі фізичних осіб і кого це стосуватиметься. Пише ТСН. 

Про це заявив заступник голови Ради НБУ Василь Фурман в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, йдеться лише про юридичних осіб та підприємців. Фурман пояснив, що деякі видання перекрутили цю інформацію.

"НБУ збирає інформацію виключно в наглядових цілях", – сказав заступник голови Ради НБУ, і пояснив, що йдеться про загальну кількість людей, а не конкретних осіб.

"Не про конкретно Іванова, який, умовно, пересилає Петрову, а про кількість людей у мільйонах, один чи десять мільйонів, яка пересилає. Йдеться про загальну кількість операцій. Не йдеться про те, 1000 чи 2000 грн Іванов переслав іншій людині, і вона отримала. Не йдеться про те, що ці операції будуть у майбутньому якимось чином оподатковуватися", – говорить Фурман.

Інформація збиратиметься не для подальшого оподаткування

"Це не є якоюсь, якщо мова йде про оподаткування, компетенцією Національного банку. В нас діють інші податкові органи. Якщо це буде робитися в майбутньому колись, для цього потрібно приймати відповідні зміни в чинне законодавство України", – наголосив заступник голови Ради НБУ.

НБУ цікавить виключно статистика, а не окремі перекази

"Подивимося на офіційну позицію і роз'яснення Національного банку України. Нацбанк не збиратиме інформацію про операції якоїсь конкретної фізичної особи. Нас цікавить статистика – як зростає кількість безготівкових операцій", – підсумував банкір.

Раніше в НБУ пояснили, про кого збиратимуть дані щодо карткових платежів.

Оценка материала:

5.00 / 1
В НБУ пояснили, навіщо збиратимуть дані про всі карткові платежі українців 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
06.06.2023 410
Еще материалы раздела «Економіка»