НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
07.06.2023 341

"Поділилися оновленням". Аерофлот обійшов санкції, щоб літати на новому Airbus

Російська авіакомпанія "Аерофлот" відновила рейси на підсанкційному літаку Airbus A350, який отримав із Франції в день вторгнення в Україну.

a350_large_650x410_07.06.23

Після року стоянки перевізник повернув новий авіалайнер до неба завдяки обходу санкцій, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на avianews.com.

Найновіший літак "Аерофлоту" – Airbus A350 – повернувся в небо. Як з'ясувало профільне видання, авіалайнер передали із заводу у Франції у день російського вторгнення в Україну – 24 лютого 2022 року.

Тоді літак із реєстрацією VP-BYF встиг виконати кілька польотів під позивними "Аерофлоту", а з 7 березня став на стоянку в аеропорту Шереметьєво.

Тим часом дані онлайн-радару Flightradar24 показують, що авіалайнер відновив польоти 29 травня 2023 року. Із 30 травня Airbus A350 регулярно виконує рейси з Шереметьєво до Владивостока, Хабаровська та Бішкека.

Після вторгнення в Україну Євросоюз та США наклали санкції на російські авіакомпанії. Під заборону потрапили постачання запчастин та оновлення програмного забезпечення для західних літаків у Росії.

Обійти санкції вдалося завдяки "авіакомпанії з однієї дружньої країни, яка неофіційно поділилася оновленням та сервісним бюлетенем", повідомив профільний російський телеграм-канал.

Оновлення стосувалося комп'ютерів керування польотом. Без нього створювалася небезпечна умова, яка могла призвести до втрати керування літаком.

Flightradar24 зафіксував польоти 6 із 7 Airbus A350, які знаходяться у флоті "Аерофлоту".

Нагадаємо, ми писали, що у російських літаків почалися відмови навігації.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Поділилися оновленням". Аерофлот обійшов санкції, щоб літати на новому Airbus 5.00 5 2
Політика / Світ
07.06.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»