НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.06.2023 2179

Просто посадіть ці дві квітки: як позбутися гусені на капусті

Щоб не обприскувати капусту хімікатами від навали шкідників, варто посадити поряд ці дві рослини.

ac2f06bee245daade62855a730f25aad_07.06.23

Існує ефективний і безпечний спосіб, як позбутися гусені на капусті. Для цього потрібно поряд із грядками посадити особливі квіти, що відлякують шкідників. Пише ТСН. 

Йдеться про календулу та чорнобривці. Метелики, які відкладають личинки на капусті, не переносять запаху цих рослин. Тому такі квіти вирізняються сильно вираженими репелентними властивостями.

Як це працює? Все досить просто. Чорнобривці та календула виділяють у повітря фітонциди, які допомагають значно знизити кількість метеликів над насадженнями капусти. Коли шкідники відчувають запах цих рослин, вони не підлітають до листя капусти, щоб відкласти личинки, тому проблему з гусінню ви вирішите раз і назавжди.

Існують й інші рослини, які відлякують шкідників від капусти, але вони діють не настільки ефективно. Поряд із грядками можна посіяти базилік, кріп, м'яту, фенхель або шалфей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Просто посадіть ці дві квітки: як позбутися гусені на капусті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.06.2023 2179
Еще материалы раздела «Суспільство»