НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 329

Чи воюватиме Україна на території РФ: що сказав Зеленський

Зеленський наголосив, що Україна воює з РФ виключно на власній території.

5118d7bf1ee0cccee7cffa6e434259fa_07.06.23

Президент Володимир Зеленський відповів, чи можуть українські війська після повернення всіх наших територій до кордону 1991 року розпочати бойові дії на території РФ.

Про це глава держави сказав на пресконференції з нагоди Дня журналіста. Пише ТСН. 

"Ні. Країні не потрібно воювати. Це потрібно щоб ми з вами говорили та комунікували з суспільством та іншими держав. Україна не воює з РФ на території інших держав, вона воює з РФ виключно на власній території і деокуповує виключно свої землі, на цьому крапка. Ми не розпочинали війну, нам нічого зайвого не потрібно, ми не збираємось ні в кого нічого забирати і не готові віддавати своє - тому і воюємо. А якби були б готові віддавати своє – не воювали б", – пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що подібні методи є неприйнятними з точки зору ЄС і НАТО:

"Ми повинні ізолювати Росію економічно - так; санкційно - так; щоб в неї не було можливості атакувати тебе потужною зброєю - так; щоб у тебе були винищувачі і флот сильніше, ніж у них - так. Але відправити своє військо в Росію - це інше. Якщо ти член НАТО - це неможливо. Тоді треба не бути членом НАТО і вирішити по-іншому. Не можна бути в Євросоюзі і в НАТО і так вирішувати питання".

Нагадаємо, у ГУР наголосили, що в боях у Бєлгородській області беруть участь виключно російські громадяни.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що Україна не має "безпосереднього відношення" до подій, що відбуваються у Бєлгородській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи воюватиме Україна на території РФ: що сказав Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 329
Еще материалы раздела «Україна»