НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 329

Чи воюватиме Україна на території РФ: що сказав Зеленський

Зеленський наголосив, що Україна воює з РФ виключно на власній території.

5118d7bf1ee0cccee7cffa6e434259fa_07.06.23

Президент Володимир Зеленський відповів, чи можуть українські війська після повернення всіх наших територій до кордону 1991 року розпочати бойові дії на території РФ.

Про це глава держави сказав на пресконференції з нагоди Дня журналіста. Пише ТСН. 

"Ні. Країні не потрібно воювати. Це потрібно щоб ми з вами говорили та комунікували з суспільством та іншими держав. Україна не воює з РФ на території інших держав, вона воює з РФ виключно на власній території і деокуповує виключно свої землі, на цьому крапка. Ми не розпочинали війну, нам нічого зайвого не потрібно, ми не збираємось ні в кого нічого забирати і не готові віддавати своє - тому і воюємо. А якби були б готові віддавати своє – не воювали б", – пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що подібні методи є неприйнятними з точки зору ЄС і НАТО:

"Ми повинні ізолювати Росію економічно - так; санкційно - так; щоб в неї не було можливості атакувати тебе потужною зброєю - так; щоб у тебе були винищувачі і флот сильніше, ніж у них - так. Але відправити своє військо в Росію - це інше. Якщо ти член НАТО - це неможливо. Тоді треба не бути членом НАТО і вирішити по-іншому. Не можна бути в Євросоюзі і в НАТО і так вирішувати питання".

Нагадаємо, у ГУР наголосили, що в боях у Бєлгородській області беруть участь виключно російські громадяни.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що Україна не має "безпосереднього відношення" до подій, що відбуваються у Бєлгородській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи воюватиме Україна на території РФ: що сказав Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 329
Еще материалы раздела «Україна»