НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 370

"Це не спонтанний акт": в ГУР розповіли, як росіяни готувались до підриву Каховської ГЕС

Українська розвідка веде постійний збір даних.

a3e0b4e963eda71ba46cad10b1c5cf2b_07.06.23

Інженерні особливості Каховської ГЕС фізично не дозволяють її зруйнувати нікому, окрім росіян, які її замінували. Пише ТСН. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він заявив, що українська розвідка веде постійний збір даних і наразі є велика кількість інформації, яка вказує на пряму причетність Росії до цього теракту.

"Навіть якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, "офіційних осіб" рашистського режиму щодо сьогоднішніх подій, — там видно: спочатку нічого не відбувається, потім — відбувається, але частково, а потім — винна Україна, але вони дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено", - зазначив Юсов.

Юсов заявив, що лише у росіян була фізична можливість зруйнувати дамбу та влаштувати екологічну катастрофу.

"Ми вже говорили, що Україна публічно поінформувала і за іншими каналами партнерів про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався дуже довго", - заявив Юсов.

Він додав, що українські військові враховували різні варіанти поведінки російських загарбників, зокрема й можливість підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Китаї відреагували на підрив дамби Каховської ГЕС, яку здійснили російські загарбники 6 червня.

Крім того, ми раніше інформували, що російські терористи після того, як підірвали Каховську ГЕС, що спровокувало масштабний екоцид на півдні України, заявили, що скликатимуть Радбез ООН.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це не спонтанний акт": в ГУР розповіли, як росіяни готувались до підриву Каховської ГЕС 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»