НОВОСТИ ДНЯ: РФ готується до довгої війни, спрямовує на оборону третину витрат з держбюджету, - розвідка  Що потрібно додати до котлет, щоб вони були соковитими: літній інгредієнт, який зробить їх ніжними  Як з'явився затонулий восьмий континент на Землі: сенсаційне дослідження вчених  Путін шукає слабкі місця НАТО і змінює стратегію: які країни під загрозою – The Telegraph  Різдво 25 грудня: розбираємося, коли Святий вечір 2023 року, все про офіційну дату свята та традиції  Без опадів та до +21°С: прогноз погоди по Київщині на 2 жовтня  Украинцев внесут в Реестр военнобязанных. Когда запустят и будут ли онлайн-повесткивсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.06.2023 603

Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви

Знамениті шведські фрикадельки, які прийнято подавати із соусом та гарніром з картоплі, завоювали любов у всьому світі.

Шведські фрикадельки, які називаються Köttbullar, люблять майже всі. Традиційно, на гарнір до них подають варену картоплю, але вони не менш чудові з гарніром з рису чи овочів. Приготувати цю популярну страву не дуже складно, потрібно просто дотримуватися рецепту. Пише ТСН. 

Складники

Фрикадельки

  • оливкова олія — 1 столова ложка
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • яловичий фарш — 500 г
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1 чайна ложка
  • свіжомелений чорний перець — 1 чайна ложка
  • мелений запашний перець — половина чайної ложки
  • мелений мускатний горіх — чверть чайної ложки
  • панірувальні сухарі — неповна склянка

Соус

  • вершкове масло — 2 столові ложки
  • борошно — 3 столові ложки
  • яловичий бульйон — півтори склянки
  • сіль та свіжомелений чорний перець за смаком

Підготування

  • Нарізати цибулю кубиками.
  • Подрібнити часник.

Приготування

Фрикадельки

Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко алюмінієвою фольгою і злегка змастіть його олією або антипригарним спреєм.

Нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте до прозорості, від 4 до 5 хвилин. Додайте часник і готуйте до появи аромату, ще 1 хвилину. Остудіть до кімнатної температури.

Змішайте охолоджену суміш цибулі з яловичиною, яйцем, сіллю, перцем, запашним перцем і мускатним горіхом. Додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

Сформуйте із суміші невеликі фрикадельки, а потім перекладіть їх на деко. Випікайте до золотаво-коричневого кольору та готовності, від 15 до 18 хвилин.

Соус

Розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Вмішайте муку і готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не стане золотисто-коричневою, 3-4 хвилини.

Поступово влийте яловичий бульйон і доведіть суміш до кипіння. Варіть, поки соус стане досить густим. Приправте сіллю та перцем.

Коли фрикадельки повністю приготуються, перекладіть в соус і перемішайте.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.06.2023 603
Еще материалы раздела «Суспільство»