<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.06.2023 695

Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви

Знамениті шведські фрикадельки, які прийнято подавати із соусом та гарніром з картоплі, завоювали любов у всьому світі.

Шведські фрикадельки, які називаються Köttbullar, люблять майже всі. Традиційно, на гарнір до них подають варену картоплю, але вони не менш чудові з гарніром з рису чи овочів. Приготувати цю популярну страву не дуже складно, потрібно просто дотримуватися рецепту. Пише ТСН. 

Складники

Фрикадельки

  • оливкова олія — 1 столова ложка
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • яловичий фарш — 500 г
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1 чайна ложка
  • свіжомелений чорний перець — 1 чайна ложка
  • мелений запашний перець — половина чайної ложки
  • мелений мускатний горіх — чверть чайної ложки
  • панірувальні сухарі — неповна склянка

Соус

  • вершкове масло — 2 столові ложки
  • борошно — 3 столові ложки
  • яловичий бульйон — півтори склянки
  • сіль та свіжомелений чорний перець за смаком

Підготування

  • Нарізати цибулю кубиками.
  • Подрібнити часник.

Приготування

Фрикадельки

Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко алюмінієвою фольгою і злегка змастіть його олією або антипригарним спреєм.

Нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте до прозорості, від 4 до 5 хвилин. Додайте часник і готуйте до появи аромату, ще 1 хвилину. Остудіть до кімнатної температури.

Змішайте охолоджену суміш цибулі з яловичиною, яйцем, сіллю, перцем, запашним перцем і мускатним горіхом. Додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

Сформуйте із суміші невеликі фрикадельки, а потім перекладіть їх на деко. Випікайте до золотаво-коричневого кольору та готовності, від 15 до 18 хвилин.

Соус

Розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Вмішайте муку і готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не стане золотисто-коричневою, 3-4 хвилини.

Поступово влийте яловичий бульйон і доведіть суміш до кипіння. Варіть, поки соус стане досить густим. Приправте сіллю та перцем.

Коли фрикадельки повністю приготуються, перекладіть в соус і перемішайте.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.06.2023 695
Еще материалы раздела «Суспільство»