<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 329

Україна повністю готова до контрнаступу - американський генерал Міллі

На думку Міллі, контрнаступ буде непростим і, найімовірінше, триватиме довго.

d55febd7493dc7ef8488bd520486ec8e_08.06.23

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Мілл заявив, що Україна готова до контрнаступу. Вона забезпечена усім необхідним озброєнням та технікою.

Про це американський генерал розповів для інтерв'ю Associated Press. Пише ТСН. 

Він зауважив, що бойові дії на окупованій Росією українській території дещо активізувалися. Чи це говорить про початок спецоперації - Міллі не прокоментував.

"Я думаю, що вони готові до того, що вони вважають за потрібне зробити, незалежно від типу операції, яку вони проводять", – зауважив він.

Генерал додав, що контрнаступ буде непростим, нестабільним, і, найімовірінше, триватиме довго.

"Будуть дні, коли ви спостерігатимете велику активність, а будуть дні, коли активності буде дуже мало. Будуть наступальні дії та дії захисту. Тож це буде двостороння боротьба протягом тривалого часу", – сказав він.

Чи вплине підрив Каховської ГЕС на контрнаступ

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що підрив російськими військами Каховської ГЕС не завадить українському контрнаступу. Він висловив переконання, що всі окуповані території будуть звільнені від РФ.

Про те, що підрив дамби на Херсонщині, не вплине на контрнаступ, наголосив і президент України Володимир Зеленський. Під час засідання Ставки верховного головнокомандувача 6 червня глава держави заслухав доповідь командування та запевнив, що готовність військ до наступу - максимальна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна повністю готова до контрнаступу - американський генерал Міллі 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 329
Еще материалы раздела «Україна»