<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 550

ЗСУ перейшли в наступ на Бахмутському напрямку: деталі від Маляр

Водночас ворог перейшов до оборони та намагається утримати займані позиції.

dc4e0473f4f64f36e1f5f6525bb2a3ba_08.06.23

На Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Пише ТСН. 

Про це посадовиця написала в Мережі 7 червня.

Маляр зазначила, що епіцентром бойових дій в Україні залишається схід.

"На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ. За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів", – йдеться в заяві заступниці міністра.

Водночас російські війська на цьому напрямку перейшли до оборони та намагаються утримати займані позиції. Окупанти стягують свої резерви на Бахмутський напрямок з глибини для захисту.

Щодо найманців "Вагнера", то вони залишаються подекуди у тилових підрозділах. За словами Маляр, наразі бойові дії веде регулярна російська армія, яка задіює десантно-штурмові загони.

Заступниця міністра зазначила, що так довго тримати оборону Бахмутського напрямку і тепер наступати на ньому українським військам вдається зокрема завдяки заздалегідь підготованим укріпленням.

"Вся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", – резюмувала Маляр.

Що відбувається на Бахмутському напрямку

Президент України Володимир Зеленський 6 червня заявив про гарні новини з Бахмутського напрямку, за які подякував воїнам ЗСУ. Глава держави не уточнив, про що саме йдеться, однак зазначив: "Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать".

За день до цього власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин влаштував істерику, заявивши про звільнення бійцями ЗСУ села Берхівка в Бахмутському районі і про те, що окупанти "драпають" звідти.

Того ж дня Маляр повідомляла, що українські військові з угруповання військ "Хортиця" здійснюють наступальні дії на східному фронті.

За оцінками військового експерта Романа Світана, ті російські частини, які залишаються в Бахмуті, можуть найближчим часом потрапити в оперативне оточення. Це станеться, коли ЗСУ повністю займуть панівні висоти, а таке завдання зараз виконується.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ перейшли в наступ на Бахмутському напрямку: деталі від Маляр 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 550
Еще материалы раздела «Україна»