<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2023 505

В "Укргідроенерго" знайшли спосіб, як зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС

Україна буде акумулювати воду на верхніх водосховищах, щоб спробувати зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС.

_ges_foto___roszmi__2__650x410_08.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укргідроенерго".

"Будемо акумулювати воду на верхніх водосховищах, аби хоч якось зменшити масштаби катастрофи", - зазначив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За його словами, станом на ранок 7 червня пік розливу води з Каховського водосховища пройшов.

Водночас стабілізація рівня в районах затоплення відбуватиметься у наступні чотири доби. Проте масштаби катастрофи залишаються надзвичайними.

"Ми ще не знаємо весь характер руйнувань. Зруйновано станцію, автодорожній та залізничний переїзд. Це складний гідровузол, який треба відбудувати якнайшвидше після деокупації. І ми вже сьогодні пропрацьовуємо варіанти будівництва станції", - додав Сирота.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Вночі 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, вона не підлягає відновленню.

Через підрив греблі вода почала наповнювати правий та лівий берег Херсонської області, є ризик затоплення до 80 населених пунктів. Влада вже проводить евакуацію населення.

Даних про жертв серед населення внаслідок катастрофи немає. Проте поліція отримала три заяви щодо зниклих безвісти в зоні підтоплень у Херсонській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
В "Укргідроенерго" знайшли спосіб, як зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2023 505
Еще материалы раздела «Україна»