НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.06.2023 1512

Стовпчики термометрів досягнуть 30 градусів: синоптики дали прогноз до кінця тижня й розповіли, де чекати на грози

В Україні з 8 до 10 червня дощі будуть йти на заході, півночі й частково – у центрі. В останній день тижня, 11-го числа, опади очікуються вже у всіх регіонах країни.

Поки похолодання з дощами не дійдуть до Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей, температура там 9 і 10 червня може сягнути +30 градусів. Про це свідчить прогноз погоди від Укргідрометцентру. Пише OBOZREVATEL.

У четвер, 8 червня, опади (місцями з грозами) пройдуть на заході та півночі України. Повітря там прогріється максимум до +24, лише у Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях дощ не завадить більш високій температурі – від +25 до +27 градусів.

На решті території сухо, але стовпчики термометра теж не покажуть вище +27.

У п'ятницю, 9 червня, дощ і грози залишаться на заході України, а також на Житомирщині, Чернігівщині, Сумщині. На півдні та сході температура підвищиться, місцями вона досягне +30 градусів. У суботу, 10 червня, до дощових областей додадуться ще Київська, Донецька, Херсонська та Крим. Максимальні показники температури повітря очікуються в Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській і Запорізькій областях – удень там буде до +30.

У неділю, 11 червня, дощі та грози огорнуть усю Україну. Температура впаде. На заході й півночі буде максимум +23 (крім Закарпаття, де може бути +25). У центрі в середньому +24, на півдні +25 (хоча в Одеській області на градус тепліше). На сході, у Донецькій та Луганській областях, буде найсвіжіше – від +20 до +21 градусів максимум.

Як писав OBOZREVATEL:

– У Києві весна-2023 увійшла до двадцятки найтепліших із 1881 року спостережень. За три місяці було зафіксовано сім температурних рекордів добової температури повітря.

– Крім того, у столиці України травень цього року виявився найсухішим за весь час спостережень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стовпчики термометрів досягнуть 30 градусів: синоптики дали прогноз до кінця тижня й розповіли, де чекати на грози 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.06.2023 1512
Еще материалы раздела «Суспільство»